Ten Things I Hate About You

I hate when you drive your motorcycle… with no map, with no direction. It just makes me feel that I am losing time. Losing time for a terrible trips, but that aren’t trip anyway… those are adventures.

I hate when you buy me something… and buy yourself a-mini-version-of-something or even worse… a-no-thing. It just makes me feel greed… greed for your kindness and defeatism.

I hate when you talk… about unlucky peoples and you’ll start to sad for them. I hate when you push me to give some money to old green-grocery sitting in front of minimarket. I hate it cause it just makes me cry… for how generous you are.

I hate when you come to my family’s house. I hate when you understand them better than me. I hate when mom cooks for you and not for me. I hate it because it just keeps me for realizing that married is not just about you and me… it’s also about our family, and I hate that you’ve suit my family while I’m afraid I haven’t suit yours.

I hate when you can solve my problem. I hate when you help me with my final project. I hate when you always there every time I need a hand. I hate all those things because those things just make me sad for never been the same way for you.

I hate when you call me with epithet… “ndut”, “mon”, “mbrot”…. I hate it even I consider it’s reasonable for you to call me that way. I hate it because no one ever calls me so. I hate it because I know that the sobriquet is just the way you loving-kindness.

I hate it when you hit me. However, I know you only hit me when I’m about tickling you, and it also without your awareness of hitting me. Therefore, seeing you laugh aloud when I’m tickling you makes me forget that you ever hit me because of it.

I hate when you say “mau tau aja”… and try to surprise me every time you have a chance. It just makes me asking fussily. Anyhow, your coming into my life has become a big surprise for me. Since the very beginning, you’ve done many amazement things and now I’m curious for more stagger things you’ll do to startle me until our very end.

I hate when I have to write this for your birthday. It just makes me sad for knowing I have nothing to give you. I have nothing but to assure you that I’ll try my best for always stand beside you… to know you better… to accept more thing about you that I may hate.

I hate you for being my husband. I hate all the things you’ve done to me. I hate it because I conscious of how ungrateful I am for what He has granted me… you.

Advertisements

15 responses

  1. adeeeeeeuuuuh…hate-nya diganti love dooooong :))

    February 17, 2010 at 9:32 am

  2. Aaaaa so sweet..

    February 17, 2010 at 10:00 am

  3. ciyee ciyeee sapa niii

    February 17, 2010 at 10:22 am

  4. syva bonsall

    huhu.. terharu bacanya.. so sweet sekali.. semoga sweet dan langgeng selalu selamanya dunia akhirat.. 🙂

    February 17, 2010 at 10:31 am

  5. so sweeet….. ~_~

    February 17, 2010 at 1:16 pm

  6. assa.
    DAHSYAT! jempol dah, romantisme suami-istri emang paling cihiy, harus semangat jg nih gw hag2
    wass.

    February 17, 2010 at 11:08 pm

  7. irfan

    Huaaa… Anisss. (tears)

    Bisaan bikinnya, Saya juga mau dibikinin kyk gini pas ulang tahun dong.. 😉

    Tapi yg mirip kyk gini, jgn malah keluar yg “hate” dalam arti sebenarnya.. Hahaha

    February 18, 2010 at 10:03 pm

  8. thanks all (kecuali urutan tiga yang komennya paling nggak jelas)
    aamiin atas doa-doanya
    @monte: semangat apa te? semangat nikah? bagus bagus, moga semangat juga belajar buat mempersiapkannya ya 😛
    @irfan: mau dibikinin saya atau dibikinin …. nih? 😀

    February 19, 2010 at 8:57 am

  9. ikutan ah,, skalian belajar bahasa inggris 😀

    ‘i hate u because of ur writing make me jealous. i realized that i have been left far away from u,, u r a wife now and then,, u r much closer to God,, you had achieved half of ur dien, while i am not’

    kalau kata teteh MB saya mah, ini iri pd kebaikan, jadi boleh ceunah :p

    hate-nya anis mah,, benci = benar-benar cinta 😀

    February 20, 2010 at 11:26 am

  10. huaaa~
    teh anis..
    tulisannya bikin berkaca-kaca..
    selain karena ditulis dengan penuh cinta dan penuh inspirasi,
    saya juga berkaca-kaca krn semakin menyadari vocab saya masi sangat minim untuk membuat surat cinta dalam bahasa inggris..
    mudah2an nanti pas udah punya istri vocab saya sudah lebih banyak, ehe :mrgreen: jd bisa nulis surat cinta yg bagus, fenomenal, faktual dan berimbang..

    February 21, 2010 at 9:16 pm

  11. @ajeng: benarkah saya udah memenuhi separuh agama saya? saya masih ragu karena saya toh saya belum menjalankan kehidupan pernikahan saya dengan baik, so there’s nothing for you to jealous 🙂
    @uchenk: hihi, aamiin, mudah2an udah menguasai berbagai bahasa ya biar bisa nulis surat cinta dalam bahasa dunia 😛

    February 22, 2010 at 8:54 am

  12. wah teh anis tulisannya luar biasa sekali… ini mah lebih daripada kado yang “tinggal beli aja” :D:D

    btw, met ultah kafe 😀

    February 24, 2010 at 6:40 am

  13. lha, bukannya emang begitu ya nis?
    seperti yg dikatakan dlm hadits ini:
    “Apabila seorang hamba (manusia) telah menikah, maka ia telah menyempurnakan separuh agama, karena itu hendaklah ia bertakwa kepada Allah dalam separuh yang tersisa.” (HR Tabrani)

    so, anis mah, karena udah nikah, udah menyempurnakan separuh agama,, sisanya lg yg belum ^^v
    wallahualam,,,

    February 27, 2010 at 10:15 am

  14. anis

    @ajeng: hmmm, secara eksplisit gitu, tapi tetep aja saya ngerasa ada sesuatu yang implisit dalam frase “telah menikah”, apa iya dengan semata-mata ketika ijab kabul diucapkan lantas seseorang udah memenuhi separuh agamanya? dalam paradigma saya sih menyempurnakan separuh agama setelah menikah itu adalah sesuatu yang harus “dilakukan” bukan “didapatkan”, tapi memang hanya bisa dilakukan setelah menikah. hehe, jadi ya saya bersyukur udah dapat kesempatan untuk memenuhi separuh agama saya, dan terus berusaha menyempurnakannya sembari memenuhi separuh sisanya 🙂

    allahu’alam bishawab…. hehe, perlu banyak belajar lagi nih

    March 1, 2010 at 7:55 am

  15. Tedy Priyadi

    awesome 🙂

    February 15, 2011 at 7:07 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s